Studiemæssige udfordringer


Som studerende på en videregående uddannelse, stilles man overfor en masse nye krav. Langt de fleste oplever i kortere eller længere tid at være nervøse i forhold til at være ny på et studium, at skulle finde sammen med andre og at skulle skabe struktur og disciplin på en ny tilværelse.


Det er helt normalt at blive urolig og anspændt når man står overfor store skift og nye udfordringer og i rigtig mange tilfælde hjælper det, at dele sine tanker og følelser med andre, som kender til situationen. Sådanne reaktioner skal efter noget tid lette og være forbigående. Hvis de bider sig fast viser de sig i form af følelsen af lavt selvværd, ringe selvtillid, præstations- og eksamensangst eller tendens til at isolere sig fra andre.


Nogle får koncentrationsproblemer, hovedpine eller andre former for fysiske reaktioner på psykisk dårlig trivsel. Sådanne negative mønstre skal brydes før de udvikler sig til nedtrykthed og angst og det kan derfor være en god ide at opsøge professionel hjælp hos en psykolog.


Samtalerne med en psykolog vil give dig forståelse større indblik i hvad der skaber dit problem og hvordan du kan komme videre med det. I klinikken har vi mange forløb med studerende og vi har derfor meget erfaring med disse problemstillinger. I forhold til eksamens- og præstationsangst benytter vi flere forskellige metoder som visualisering, afspænding m.fl


Tilbage til Problemstillinger